Псалми

МОЛИТВА ПРОТИВ СТРАСТИ

Молитва за стомакоугодника


Господе, најслађо храно наша, која никада не пропадаш, него у вечном животу пребиваш, очисти слугу Твог од скверни стомакоугађања, који се сав у тело претворио и од Духа Твог отуђио, и даруј му да спозна сладост твоје животворне духовне хране, твога Тела и Крви и свете, живе и делотворне Речи Твоје.
Молитва против пијанства
Господе погледај милостиво на слугу Твог (име), обманутог обманом трбуха и плотског весеља. Даруј (име) да позна сладост уздржања у посту и из њега проистичуће плодове Духа Светог. Амин.
Молитва за горде и развраћене
Господе, научи кротости и смирењу слугу Твог, који је у ђаволску гордост пао и одганај од срца његовог мрак и бреме сатанске гордости!
Молитва за злобног
Господе, добрим учини овог слугу Твог, благодаћу Твојом.
Молитва а среброљубивог и похлепног
Благо наше нетрулежно, просвети ум и срце слуге Твог познањем великх, безбројних и несагледивих дарова Твојих, које прима од несагледивог милосрђа Твог, јер заслепљен страшћу својом он заборави Твоје дарове и Твоје богатство и учини себе убогим, будући богат благом Твојим. Стога са злобом гледа на добра слугу Твојих којима си се, о неописиво Милосрђе, на све смиловао, против моћи његове и намером воље Твоје. Скини, сведобри Владико, покривало ђаволско са очију срца слуге Твог и умекшај му срце и даруј сузе покајања и захвалности, да се не порадује непријатељ његов због њега, јер га живог учини робом своје воља, и да ге не отме из руку Твојих.

Распоред богослужења

raspored-bogosluzenja

у храму Свете Петке у Уровцима

Св. Литургија: недељом и празником (црвено слово) 9:00

Божићна литургија:  7:00

Васкршња литургија:  7:00

Вечерње Богослужење: 

  • Бадњи дан: 18:00
  • Велики четвртак: 16:00
  • Велики петак: 17:00

Јелеосвећење уочи славе храма Свете Петке 26.10. - 18:00

 

Опширније

Православље

pravoslavlje

Како до храма?

kako-do-nas-modul

Црква Свете Петке

Мовтица 15

Уровци

Погледајте како до нас...

top