МОЛИТВА КАДА СЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ПОГОРШАВА

О, Господе Исусе Христе, Спаситељу наш, који си ради нас рођен и ради нас био гладан и жедан, ради нас си био исмејаван и шибан и овенчан трновим венцем, ради нас си страдао и умро на крсту, жртвовао Свој Божански живот ради нашег спасења. Пошто си дозволио да и Твој слуга (име) учествује у Твом страдању, даруј му (јој) да учествује у Твојој милости. Нека Твоје ране исцеле ране његовог (њеног) страдања. Нека Твоја Света Крв опере мрље његових (њених) грехова. Нека Твоја Божанска праведност одагна од њега (ње) сваку неправедност. Погледај моју веру у Тебе и веру нас који се молимо и даруј му (јој) по Твојој милости, а не по његовој (њеној) заслузи, оно што је за њега (њу) најбоље.
Са погоршањем његове (њене) болести нека се повећа Твоја сила и Твоја моћ. Нека се не поколеба вера његова (њена) и не ослаби нада његова (њена) и не охлади љубав његова (њена).
Не допусти, Господе, да због страха од мука и смрти, изгуби наду у Тебе или изгуби храброст или вољу да се бори против болести и греха. Нека поглед његов (њен) буде управљен на Тебе све до самог краја и нека Теби вапије као што си и Ти са крста вапијао Оцу: „У руке Твоје, Добри Оче, предајем дух Свој!“ Благослови га (је) да уђе у Твоје Вечно Царство где сијају божанском славом сви Твоји свети. Јер си Ти страдао да бисмо ми били излечени, ти си умро да бисмо ми живели, стога Ти упућујемо хвалу и славу са Оцем, који Те је послао, и Твојим Пресветим Духом, који нас ојачава да учествујемо и у Твојим страдањима, сада и свагда и у векове векова. Амин!