MОЛИТВА ПРОТИВ БЛУДНИХ СТРАСТИ

Устани помоћи моја и избави нас ради милости Своје. Буди супарник, Исусе мој, супарницима мојим, узми оружје и штит и дигни се мени у помоћ. Нека се постиде и посраме који траже душу моју, нека се одбију натраг и постиде који ми зло хоће.
Владичице Богородице, не допусти да поклекнем пред непријатељем и да ме победи.
Анђеле, чувару мој, сачувај ме у сенци крила својих од непријатељских стрела и мачем својим порази их и одагнај од мене. Амин.
Молитва при заносу нечијом лепотом
Узалуд ти је труд, проклета змијо, јер ми је Господ помоћник. Благословен си, Боже мој, Који си ми открио скривеног непријатеља и не даде ме зубима његовим да ме растргне. Амин.
Mолитва при нападу демона блуда (са сузама)
Они који ме изгнаше сада, опколише ме. (Пс. 17,11)
Радости моја избави ме од оних који су ме опколили. (Пс. 32,7)
Господе Исусе Христе, избави ме од срамних страсти
Господ да те убије нечисти бесу који си пун смрада. Амин.
Mолитва против блудне страсти
Свети оци препоручују молитвено обраћање овим подвижницима и мученицима који су се истакли у борби против блудне страсти.
Свети Мојсеје Мурине, Мојсеје Угрину, Методије Цариградски, Свети Јоване Многострадални, Философе, Ноне Илиопољски, Свети Хрисанте, Свети Андреја Јуродиви; Света Маријо Египћанко, Света мученице Томаидо, Света Катарино, Света Ирино, Света Марина – Огњена Маријо, преподобна мученице Евдокија, Таиса, Пелагија; м олите П редрагог, С весилног и С веблагог Господа Исуса Христа, да одолим трулежним и свелукавим страстима, блудним телесним похотама, да нас од њих сачува, и да Господ не да, да нас ишта одвоји од љубави Његове. Амин.