МОЛИТВА СРБАЉА

за даривање им благородног краља и духоносних вођа духовних

Господе Боже наш, са умиљењем и тугом у срцу Ти притичемо и вапијемо, сагрешише оци наши, јер се поведоше за безбожном идолопоклоничком Европом, а и ми њиховим стазама пођосмо. Заборавише, а и ми заборависмо за своје претке витезове Крста са три прста, славне Немањиће и остале богомудре краљеве и царе; а за овај тешки грех, и масовно богооступништво још се не покајасмо.
Одрекосмо се и заборависмо на миропомазаног св. краља мученика Александра, који је од нових Фарисеја био уочи другог светског рата од земног живота растављен, а са благородним витезима Крста, у Небеској Србији састављен, и крволочне црвене цареве заволесмо, који су нам дуго времена крв на сламку пили. И за овај велики грех наш народ се покајао није, помолимо се Господу да нам милостив буде.
Уместо о Богом благословеној монархији, о републиканству и лажној демо(н)кратији почесмо маштати и на многобожачке жртвенике небогоугодне крвне жртве приносити, које и данас приносимо а за покајање заборављамо.
Полетеше некада преци наши, и ми полетесмо према модерном републиканству без Бога и душе, и зато прођоше, а и ми пролазимо кроз огањ и воду, робујући и ратујући, и никако да издејствујемо од физичког и духовног ропства слободу, коју ћемо стећи тек кад се за многобројне грехе покајемо, и своме Богу вратимо и богомудру монархију заволимо.
Просвети нам умовање, Господе, да се од идолопоклонства истинској вери окренемо, и да се Господу непрестано молимо да нам дарује краља премудрог као Соломон, са кротошћу Давида, са правоверношћу св. цара Константина, и витештвом св. цара Лазара Косовског.
Незалазном Сунцу, Логосу – Божјем Слову, вапијемо са сузама, да нам поред миропомазаног богоносног краља дарује и благородне вође духовне, мужеве у сили Илије и Еноха, и да се сав народ србски одрекне своје огреховљене воље, да се Божја воља преко богоносних светилника духовних оглашава и извршује.
Исусе Преслатки, милостиво погледај на многогрешни и многострадални род наш, и подари нам избраника Твога самодржца, – Божанским помазањем за краља Србаљима постављеног, и нека буде свим врлинама преукрашен, да пост и молитву никада не губи, да више од свега Православље и свог Господа љуби, на прослављање Бога, и васкрсење народа србскога. Амин.