MОЛИТВЕ У РАЗНИМ ПРИЛИКАМА III део

Молитва за сиромашне

Свемогући Боже, који си у пустињи маном помогао Твојој деци, молимо Твоју милост за све оне који су притиснути немаштином. Молимо Ти се, просвети домостројитеље Твојих дарова да могу са радошћу делити сиромашнима на земљи, а ово молимо преко Оног, који је постао сиромашан ради нас, Твог Сина, Исуса Христа, Господа нашег који живи и влада с Тобом и Духом Светим, један Боже у све векове. Амин.

Молитва за истраживаче
Свемогући Боже, Творче васељене, сачувај и води наше истраживаче у небеском пространству. Нека путују у сигурности и без повреда. Даруј снагу и благослов спокојног ума и њима и њиховим домовима. Даруј им да испуне своју мисију, да би цео људски род могао користити њихова открића и помози нам да мирољубиво употребимо сва чудеса Твојих твари. Ово молимо за име и љубав Христа. Амин.

Молитве пред битку
Сине Божји, Ти си положио душу Своју да нас спасеш. Ти си заповедио и нама да душе своје положимо за другове своје. Радосно идем да извршим свету вољу Твоју, борећи се за Отаџбину и веру своју. Наоружај ме снагом и јунаштвом да одолим непријатељима нашим. Ако, пак, буде света воља Твоја да положим живот свој у данашњем боју, милостиво пусти да умрем с тврдом вером и надом у вечни блажени живот у Твом Небеском Царству. Мајко Божија, сачувај ме под покровом Твојим. Амин.

Молитва после битке
Господе Боже мој, топлу Ти хвалу приносим, што си ме у данашњи да милошћу Својом сачувао од свих видљивих и невидљивих непријатеља, од сваке напасти, беде, невоље, болести, ране и напасне смрти и удостојио ме да из данашње битке изиђем неповређен. Амин.

Молитва за рањену браћу
Спаситељу наш, као што си некад подигао раслабљенога којега су носили на постељи, тако и сада, о Милосрдни, посети и исцели страдалнике што леже на болесничком одру, смртном раном рањене, јер Ти си једини који си понео недуге и болести рода нашега и који као веома милостиви све можеш. Заштитниче наш, посети што пре слуге Своје који страдају и избави их од љутих рана и болова и подогни их да Ти певају и непрестано славе Тебе, који једини волиш човека. Амин.

Молитва за међусобни мир
Господе Боже добри, ослободи нас од магле грехова, па нам дај мир Твој и сачувај народ Свој у једнодушности. Изкорени из нас мржњу и завист и све остале страсти које нарушавају братску љубав – усрдно Те молимо, смилуј се.